Vegan παντεσπάνι victoria: Με αυτή τη συνταγή της vegan κουζίνας ετοιμάστε και κεράστε τους φίλους και την οικογένειά σας ένα υπέροχο παντεσπάνι victoria, φτιαγμένο με υγιεινά και ελαφρά vegan υλικά. Αυτή η εύκολη συνταγή είναι ιδανική για να εμπλουτίσει το πρωινό σας ή να συνοδεύσει το απογευματινό τσάι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
150 γραμμάρια φυτικό βούτυρο, συν επιπλέον για τις φόρμες
300ml γάλα βρώμης
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
1 λοβό βανίλιας, με τους σπόρους χωριστά
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Για τη γέμιση:
100 γραμμάρια φυτικό βούτυρο (χωρίς γαλακτοκομικά)
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το πασπάλισμα
4 κουταλάκια της σούπας μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Στρώνουμε τις βάσεις από 2 φόρμες των 20 εκατοστών με λαδόκολλα και αλείφουμε με λίγο από το φυτικό βούτυρο.
Βήμα 2
Βάλτε το γάλα βρώμης σε μια κανάτα και προσθέστε το ξύδι, αφήστε το για λίγα λεπτά μέχρι να φανεί λίγο σβολιασμένο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους μισούς σπόρους βανίλιας και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το παντεσπάνι και μετά περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά χτυπητήρια ή ξύλινη κουτάλα, χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Μοιράστε το μείγμα ανάμεσα στις δύο φόρμες σας και στη συνέχεια ψήστε στο κέντρο του φούρνου για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στη μέση των παντεσπανιών. Τα αφήνουμε στις φόρμες τους μέχρι να κρυώσουν αρκετά και μετά τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε συρμάτινες σχάρες για να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 4
Όσο κρυώνουν τα παντεσπάνια φτιάχνουμε τη γέμιση. Για να φτιάξετε τη vegan βουτυρόκρεμα, χτυπήστε μαζί το φυτικό βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τους υπόλοιπους σπόρους βανίλιας μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Εάν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, χρησιμοποιήστε ηλεκτρικά χτυπητήρια για να το ελαφρύνετε και προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα χωρίς γαλακτοκομικά (σε αυτή τη συνταγή γάλα βρώμης) κατά το χτύπημα.
Βήμα 5
Απλώνουμε τη μαρμελάδα σε ένα από τα κρυωμένα παντεσπάνια, ρίχνουμε από πάνω τη βουτυρόκρεμα και στη συνέχεια τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω. Πασπαλίστε το με λίγη ζάχαρη άχνη πριν το κόψετε σε φέτες.
Καλή όρεξη!