Vegan Κουζίνα

Vegan πατάτες τσίλι με γουακαμόλε και φασόλια

Vegan πατάτες τσίλι με γουακαμόλε και φασόλια

Ανεβάστε το επίπεδο των προτιμήσεών σας με αυτή την συνταγή της vegan κουζίνας και μαγειρέψτε ένα εξαιρετικό και πεντανόστιμο πιάτο με πατάτες τσίλι με γουακαμόλε και φασόλια. Μαγειρεμένο με νόστιμα και υγιεινά λαχανικά και εμπλουτισμένο με υπέροχο γουακαμόλε, είναι ιδανικό για να περιποιηθείτε την οικογένεια και τους φίλους σας. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (400 γραμμάρια) πατάτες τηγανητές, κατεψυγμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ώριμο αβοκάντο
χυμό από ½ λάιμ, συν φέτες για σερβίρισμα
½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
½ κουταλιά της σούπας πικάντικη πάστα chipotle (από πιπεριά χαλαπένιο)
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) φασόλια, στραγγισμένα
½ συσκευασία (400 γραμμάρια) ντομάτα ψιλοκομμένη
½ ψιλοκομμένο μικρό ματσάκι κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας κρεμ φρες χωρίς γαλακτοκομικά
2 κουταλιές της σούπας τραγανά τηγανητά κρεμμύδια

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Μαγειρέψτε τις τηγανητές πατάτες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά. Ετοιμάζουμε το γουακαμόλε πολτοποιώντας το αβοκάντο και ανακατεύοντας το χυμό λάιμ, το κόκκινο κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη ντομάτα.

Βήμα 2
Προσθέστε το σκόρδο, την πάστα chipotle, το αλεσμένο κύμινο και τον αλεσμένο κόλιανδρο στα κρεμμύδια, τα οποία πρέπει να είναι μαλακά και διάφανα. Τηγανίζουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε μέσα τα φασόλια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια ανακατεύουμε με το μεγαλύτερο μέρος του κόλιανδρου και αλατοπιπερώνουμε. Βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέστε από πάνω το τσίλι με φασόλια, το γκουακαμόλε, την κρεμ φρες και τα τραγανά τηγανητά κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο και σερβίρουμε με φέτες λάιμ.

Καλή όρεξη!