Vegan πατατοσαλάτα: Φτιάξτε μια vegan εκδοχή μιας κλασικής πατατοσαλάτας χρησιμοποιώντας αυτή την συνταγή της vegan κουζίνας. Ενα υγιεινό και ελαφρύ συνοδευτικό, που γίνεται πανεύκολα και είναι παράλληλα και πεντανόστιμο. Συνδυάζεται ιδανικά με κρεατικά ψητά σε μπάρμπεκιου. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
600 γραμμάρια μικρές πατάτες, οι μεγαλύτερες κομμένες στη μέση
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
120 γραμμάρια vegan μαγιονέζα
1 ½ κουταλάκι μουστάρδα
1 κρεμμυδάκι εσαλότ ή ½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, κομμένη αν είναι μεγάλη
1 μικρή χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μικρή χούφτα σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα τηγάνι, τις αλατίζουμε και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε τρυπητό για 5 λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.
Βήμα 2
Ρίξτε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέστε το ξύδι, το ελαιόλαδο και λίγο καρύκευμα, ανακατέψτε καλά και μετά αφήστε να κρυώσουν.
Βήμα 3
Προσθέστε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το εσαλότ, την κάπαρη και τα μυρωδικά (κρατώντας λίγο για το γαρνίρισμα). Ελέγξτε το καρύκευμα και προσθέστε λίγο αλάτι ή ξύδι ακόμα, αν θέλετε. Σκορπίζουμε πάνω από τα υπόλοιπα μυρωδικά και σερβίρουμε.
Σημείωση του Σεφ:
Η vegan μαγιονέζα (ή αλλιώς βιγκανέζα!) περιέχει ελαιόλαδο, ξίδι και χυμό λεμονιού, όπως και η συμβατική μαγιονέζα, αλλά σε αυτήν το αυγό έχει αντικατασταθεί από πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, όπως πχ σόγια ή αρακά, χάρη στην οποία έχει την επιθυμητή κρεμώδη υφή, χωρίς όμως τη χοληστερόλη και τα συστατικά ζωικής προέλευσης της συμβατικής.
Καλή όρεξη!