Vegan Κουζίνα, Αμερικάνικη Κουζίνα

Vegan πίτα με πεκάν

Vegan πίτα με πεκάν

Απολαύστε αυτήν την υπέροχη vegan εκδοχή της πίτας με πεκάν. Με όλα τα αρώματα του κλασικού επιδόρπιου της αμερικάνικης κουζίνας, είναι ένα εκπληκτικό γλυκό που θα τους ικανοποιήσει όλους. Η συνταγή περιλαμβάνει ένα βουτυρένιο στρώμα στον πάτο που συνδυάζεται με μια πλούσια, κρεμώδη γέμιση από πεκάν και μια ελαφριά νότα κανέλας και βανίλιας. Το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα νόστιμο επιδόρπιο, που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας, ανεξαρτήτως αν είναι φίλοι ή όχι της vegan διατροφής.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

320 γραμμάρια vegan ζύμη κρούστας
150 ml σιρόπι σφενδάμου
150 γρ καστανή ζάχαρη
100 γρ vegan βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
300 γρ τόφου, αποξηραμένο
1 κουταλιά της σούπας ρούμι (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
250 γραμμάρια πεκάν, τα 150 γραμμάρια χοντροκομμένα, τα 100 γραμμάρια ολόκληρα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Τυλίξτε ελαφρά τη ζύμη σε μια λαδόκολλα ψησίματος ώστε να χωρέσει σε μια φόρμα για τάρτα 23 εκ. Αναποδογυρίστε στη φόρμα χρησιμοποιώντας την λαδόκολλα για να σας βοηθήσει, στη συνέχεια αφαιρέστε την λαδόκολλα και πιέστε τη ζύμη στη βάση και πάνω από την πλευρά της φόρμας. Κόψτε ελαφρά την ζύμη που περισσεύει, αλλά αφήστε λίγο να κρέμεται. Τοποθετήστε τη φόρμα σε ένα ταψί.

ΒΗΜΑ 2

Τινάξτε λίγο τη χρησιμοποιημένη λαδόκολλα, στρώστε την στην φόρμα πάνω από τη ζύμη και μετά βάλτε από πάνω για βάρος φασόλια ή άψητο ρύζι. Ψήστε για 15-20 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε τα φασόλια ή το ρύζι και την λαδόκολλα και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει αμμώδης στην αφή και να ροδίσει. Κόψτε την ζύμη που περισσεύει με ένα οδοντωτό μαχαίρι.

ΒΗΜΑ 3

Λιώστε το σιρόπι σφενδάμου, την καστανή ζάχαρη και το vegan βούτυρο μαζί σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε με σύρμα το κορν φλάουερ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως, στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ρίξτε το τόφου, το ρούμι (προαιρετικά), τη βανίλια και μια μεγάλη πρέζα αλάτι σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε ελαφρά μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και λείο. Προσθέστε το μείγμα του σιροπιού σφενδάμου και ανακατέψτε ξανά για να ενωθούν, μετά αδειάστε σε ένα μπολ και προσθέστε τα χοντροκομμένα πεκάν.

ΒΗΜΑ 4

Ρίχνουμε τη γέμιση στη φόρμα και διακοσμούμε την κορυφή με τα ολόκληρα πεκάν. Ψήνουμε για 25 λεπτά και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 C. Ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η κορυφή και να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στη φόρμα πριν το κόψουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!