Η βιγκαν πίτσα είναι μια λαχταριστή επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν μια νόστιμη πίτσα χωρίς τα ζωικά προϊόντα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για βιγκαν πίτσα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια λαχταριστή βιγκαν πίτσα που μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα και τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιήστε μια βιγκαν σάλτσα ντομάτας για να δημιουργήσετε τη βάση σας και προσθέστε ό,τι άλλα υλικά θέλετε για να φτιάξετε την πίτσα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω προτάσεις για την πίτσα σας ή να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά.
Αφού προσθέσετε τα υλικά σας, ψήστε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και το τυρί να λιώσει. Αφήστε την πίτσα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε και τη σερβίρετε.
Υλικά:
1 συσκευασία βάσης για πίτσα
1 κούπα ντομάτα σάλτσα
1 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 κούπα ψιλοκομμένες πιπεριές
1 κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κούπα ροδέλες αγγουριού
1 κούπα βιολογικό τόφου
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
1 κ.σ. ξερό βασιλικό
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Ανάμειξε το θυμάρι, το βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι στη ντομάτα σάλτσα και ανακάτεψε καλά.
Βήμα 2
Απλώστε τη βάση για πίτσα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώστε τη σάλτσα με τα μυρωδικά πάνω της. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, την τομάτα, το αγγούρι και το τόφου στην κορυφή της πίτσας.
Βήμα 3
Ψήστε τη βιγκαν πίτσα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Μεταφέρετε την πίτσα στο ταψί που θα τη ψήσετε. Βάλτε την πίτσα στο κέντρο του φούρνου και ψήστε την για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι και να χρυσίσει η κορυφή.
Βήμα 4
Σερβίρετε τη πίτσα: Βγάλτε την πίτσα από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το αγαπημένο σας βίγκαν τυρί πάνω από την πίτσα, ή να προσθέσετε οποιαδήποτε άλλη αγαπημένη σας σάλτσα, όπως το βιγκαν pesto, μαγιονέζα ή bbq σάλτσα. Σερβίρετε τη βιγκαν πίτσα ζεστή και απολαύστε την!
Extra tip: μπορείτε να προσθέσετε ελιές και ρόκα από πάνω για επιπλέον απόλαυση!
Καλή όρεξη!