Vegan Κουζίνα

Vegan ψητές πατάτες

Vegan ψητές πατάτες

Προσθέστε λίγα αρωματικά βότανα στις ψητές πατάτες σας για μια εξαιρετική γευστική εμπειρία. Αυτό το πιάτο της vegan κουζίνας είναι μια ιδανική επιλογή ως συνοδευτικό στο κύριο πιάτο σας σε γιορταστικά γεύματα. Με μια ποικιλία από αρωματικά βότανα όπως δεντρολίβανο, δάφνη, θυμάρι και άλλα, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη πολυπλοκότητα στη γεύση του πιάτου σας. Απολαύστε τις πατάτες αυτές ως μια εναλλακτική και υγιεινή επιλογή σε κλασικές συνταγές πατάτας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 ½ κιλά πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση ή κομμένες στα τέσσερα (ανάλογα με το μέγεθος)
1 μεγάλη χούφτα ανάμεικτα ξυλώδη βότανα (δάφνη, θυμάρι, δεντρολίβανο) και μίσχοι μαϊντανού
100 ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο τηγάνι με κρύο, αλατισμένο νερό με τα μυρωδικά. Βράζετε το νερό και σιγοβράζετε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες αλλά να μην διαλυθούν. Στραγγίστε απαλά τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι, αλλά μην τις ανακινήσετε ούτε να ανακατέψετε. Αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Αν τις ετοιμάσατε από πριν, τις βάζετε σε ένα ταψί σε μονή στρώση και τις αφήνετε στο ψυγείο, ξεσκέπαστες, μέχρι να τις ψήσετε. Μπορεί να γίνουν έως και δύο ημέρες πριν.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ ταψί (το λάδι πρέπει να έχει βάθος περίπου 0,5 εκ.) και το βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε απαλά τις πατάτες και τα μυρωδικά στο λάδι. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα για να γυρίσετε τις πατάτες μέχρι να αλείψουν τελείως με λάδι, στη συνέχεια ξαναβάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 40 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3

Βγάζουμε από το φούρνο και γυρίζουμε τις πατάτες στο λάδι. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά και μετά ξαναγυρίζουμε τις πατάτες στο λάδι. Δυναμώστε το φούρνο στους 220 C και ψήστε για τελευταία 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Πασπαλίζουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι για να σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!