Ιταλική Κουζίνα

Ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου

Ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου

Μια νέα και νόστιμη εκδοχή του κλασικού ιταλικού πιάτου, με ζυμαρικά με πέστο μπρόκολου. Η σάλτσα πέστο, με βασικά συστατικά σκόρδο, λεμόνι, νιφάδες τσίλι, κουκουνάρι και ελαιόλαδο είναι πλούσια σε γεύση και αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα στα πλούσια σε φυτικές ίνες μπρόκολα. Είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως ή ως συνοδευτικό πιάτο και είναι ιδανική για μια γρήγορη και υγιεινή επιλογή γεύματος.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (400 γραμμάρια) ζυμαρικά πέννες ή φαρφάλες
1 μπρόκολο (250 γρ),κομμένο σε μπουκίτσες
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
1 μεγάλο λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα (ή χορτοφαγική εναλλακτική), τριμμένη

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο τηγάνι με βραστό αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, βάζετε μια μικρότερη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει, προσθέτετε το μπρόκολο και βράζετε για 4 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2

Στραγγίζουμε το μπρόκολο και το βάζουμε στο τηγάνι. Πολτοποιήστε ελαφρά το μπρόκολο με ένα πιρούνι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ξύσμα του λεμονιού και μετά ανακατεύουμε με το μπρόκολο με τις νιφάδες τσίλι και το κουκουνάρι. Κόβουμε το λεμόνι στη μέση και κρατάμε για αργότερα.

ΒΗΜΑ 3

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι. Ρίξτε μέσα το πέστο μπρόκολου και στύψτε το χυμό από 1⁄2 λεμόνι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα. Σκορπίζουμε την τριμμένη παρμεζάνα πάνω στα ζυμαρικά και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!