Δοκιμάστε αυτή την vegan συνταγή για να ετοιμάσετε ένα εύκολο tagine. Το tajine ή tagine είναι ένα βορειοαφρικανικό πιάτο, που πήρε το όνομά του από την πήλινη κατσαρόλα στην οποία μαγειρεύεται. Με αυτή την συνταγή θα πετύχετε ένα απόλυτα υγιεινό γεύμα, γεμάτο με καλοκαιρινά λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, ντομάτες και μπιζέλια, μαζί με ρεβίθια και σταφίδες. Ενα υπέροχο και πεντανόστιμο πιάτο, που θα σας δώσει όλες τις θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες που χρειάζεστε.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Από ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα, κόλιανδρο και κύμινο
2 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες
425 ml ζωμός λαχανικών
300 γραμμάρια αρακά, κατεψυγμένο
κόλιανδρο ψιλοκομμένο, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, τα ρεβίθια, τις σταφίδες και το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Ρίχνετε τον αρακά και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο, για να σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!