Vegan Κουζίνα

Βίγκαν τυρώδη scones

Βίγκαν τυρώδη scones

Ακολουθήστε τις οδηγίες αυτής την συνταγής της βίγκαν κουζίνας, για να κάνετε βίγκαν τυρώδη scones χωρίς γαλακτοκομικά, χρησιμοποιώντας διατροφική μαγιά για τυρώδη γεύση, με μουστάρδα και καπνιστή πάπρικα. Σερβίρετέ τα με vegan τσάτνεϊ κρεμμυδιού και απολαύστε τα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το ταψί
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί
250 ml γάλα αμυγδάλου
1 κοτσάνι κουνουπιδιού (περίπου 100 γραμμάρια)
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
¼ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
φύλλα από 3 κλωναράκια θυμαριού
βίγκαν τσάτνεϊ κρεμμυδιού, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Ανακατεύουμε το ξύδι με το γάλα αμυγδάλου και το αφήνουμε στην άκρη. Βράστε μια κατσαρόλα με νερό, ρίξτε μέσα το κοτσάνι του κουνουπιδιού και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο. Στραγγίζουμε καλά, αφήνουμε να κρυώσει και μετά το ψιλοκόβουμε.

Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη διατροφική μαγιά, τα μπαχαρικά, τα φύλλα θυμαριού και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, ρίχνουμε το λάδι και 230 ml από το ξινόγαλο αμυγδάλου. Δουλεύοντας γρήγορα, ανακατέψτε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα. Αν το μείγμα είναι ξηρό, προσθέστε περισσότερο γάλα αμυγδάλου για να γίνει μια μαλακή αλλά όχι κολλώδης ζύμη. Ακουμπάμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τη χτυπάμε σε να φθάσει σε πάχος περίπου 2,5 εκατοστών. Με ένα κουπ πατ 6 εκατοστών κόβουμε την ζύμη σε στρογγυλά σχήματα για να κάνουμε scones και τα μεταφέρουμε στο ταψί. Χρησιμοποιήστε τις λωρίδες ζύμης που περισσεύουν για να κάνετε και άλλα.

Βήμα 3
Ψήνουμε στο πάνω ράφι του φούρνου για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε ζεστό με τσάτνεϊ κρεμμυδιού.

Καλή όρεξη!