Βίγκαν ζυμαρικά με πέστο λάχανου: Μια απλή βίγκαν συνταγή για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα. Ανακατέψτε το λάχανο, τους σπόρους κολοκύθας, τον βασιλικό και το σκόρδο για να φτιάξετε αυτό το εύκολο πέστο λάχανου. Είναι τέλειο, σερβιρισμένο με σπαγγέτι ολικής αλέσεως, για ένα υγιεινό βίγκαν γεύμα. Η διατροφική μαγιά που χρησιμοποιείται εδώ, είναι αδρανής μαγιά, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη και είναι τέλεια για όσους κάνουν δίαιτα ή είναι χορτοφάγοι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
150 γραμμάρια λάχανο
1 μικρό μάτσο βασιλικό
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας
5 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
1 συσκευασία (350 γραμμάρια) μακαρόνια ολικής αλέσεως
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε ένα τηγάνι με νερό να βράσει. Ζεματίζουμε το λάχανο για 30 δευτερόλεπτα, το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 5 λεπτά. Το στραγγίζουμε ξανά και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Βήμα 2
Για να κάνετε το πέστο, βάλτε τον βασιλικό, το σκόρδο, τους σπόρους, το λάδι, τη διατροφική μαγιά, το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και το στραγγισμένο λάχανο σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά αλατοπιπερώστε. Αραιώστε με λίγο νερό, αν είναι πολύ πηχτό.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια ρίξτε από πάνω το πέστο και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!