Χοιρινά μπιφτεκάκια με τζατζίκι με ραπανάκι: Μια εύκολη και πολύ διαδεδομένη συνταγή της ελληνικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε ένα αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο. Ψήστε τα μίνι μπιφτέκια, αρωματισμένα με λεμόνι και ρίγανη και σερβίρετέ τα με ένα πιπεράτο, τραγανό ντιπ γιαουρτιού. Ενα τόσο απλό και γρήγορο γεύμα, που είναι ταυτόχρονα πολύ νόστιμο και λαχταριστό, είναι σίγουρο ότι θα το αγαπήσουν όλοι!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
250 γραμμάρια πολύ άπαχο χοιρινό κιμά
1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά
½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη ή ψιλοκομμένη
ψιλοτριμμένο ξύσμα από ½ λεμόνι (χρησιμοποιήστε το χυμό στο τζατζίκι)
1 κουταλιά της σούπας φύλλα ρίγανης, ψιλοκομμένα
1 μέτριο αυγό
λίγο ελαιόλαδο
Για το τζατζίκι με ραπανάκι:
100 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο, συν επιπλέον για σερβίρισμα (προαιρετικά)
8 μικρά ραπανάκια, χοντροκομμένα ή κομμένα σε φέτες
½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζουμε τον χοιρινό κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το αυγό και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε 6 μικρά μπιφτέκια. Αφήστε τα να ξεκουραστούν μέχρι να είναι έτοιμα για χρήση.
Βήμα 2
Για να φτιάξετε το τζατζίκι με ραπανάκι, ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Αλείψτε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και τηγανίστε τα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε μαζί με το τζατζίκι, πασπαλισμένο-προαιρετικά- με περισσότερο άνηθο.
Καλή όρεξη!