Απλό κινέζικο κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι : Δείτε αυτή την απλή συνταγή της κινέζικης κουζίνας για ένα κλασικό πιάτο, που συναντάμε συχνά σε κινέζικα εστιατόρια και σε πακέτο. Αυτό το τηγανητό κοτόπουλο είναι τραγανό εξωτερικά και εξαιρετικά τρυφερό εσωτερικά. Γίνεται τόσο απλά και είναι τόσο νόστιμο που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 αυγό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
5 φέτες φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κρασί shaoxing (κινέζικο κρασί από ρύζι)
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο λευκό πιπέρι
750 γραμμάρια φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι κορν φλάουερ
3 κουταλιές της σούπας πουρέ γλυκοπατάτας
1 λίτρο φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
2 φλιτζάνια φύλλα μαρουλιού
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο λευκό πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπήστε μαζί σε ένα μπολ το αυγό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ, το κρασί Shaoxing, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το 1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι. Τα ρίχνουμε στο κοτόπουλο. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίξτε 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας πουρέ γλυκοπατάτας σε ένα ρηχό μπολ.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε λάδι στους 170 βαθμούς σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βυθίστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο πουρέ γλυκοπατάτας. Ρίξτε απαλά στο καυτό λάδι σε παρτίδες. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 2 έως 3 λεπτά ανά παρτίδα. Μεταφέρετε σε πιατέλα με στρωμένη με χαρτί κουζίνας χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα φύλλα μαρουλιού σε ένα μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος. Τοποθετούμε το τηγανητό κοτόπουλο στα φύλλα μαρουλιού. Βάλτε1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας λευκό πιπέρι μαζί σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίζουμε πάνω από το κοτόπουλο.
Καλή όρεξη!