Βρήκαμε αυτή την κινέζικη συνταγή και σας την παρουσιάζουμε. Ενα αυθεντικό πιάτο της κινέζικης κουζίνας, πολύ ιδιαίτερο, έχει γεύση σαν να το πήρες σε κινέζικο εστιατόριο! Το αργό ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά είναι το μυστικό αυτής της συνταγής, που κάνει αυτό το μοσχαράκι Μογγολίας να λιώνει στο στόμα σας. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1/2 κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα, κομμένη σε μπουκιές
¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
3 μεγάλα πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα διαγώνια σε κομμάτια 1-1,5 εκατοστού
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
½ φλιτζάνι σάλτσα hoisin
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε την μπριζόλα και το κορν φλάουερ σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Ανακινήστε τη σακούλα για να επικαλυφθεί ομοιόμορφα η μπριζόλα με το κορν φλάουερ. Αφήνουμε να ξεκουραστεί η μπριζόλα για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε τη μπριζόλα και γυρίστε την μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα, για 2 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μπριζόλα, τα πράσινα κρεμμυδάκια, τη σάλτσα σόγιας, το νερό, την καστανή ζάχαρη, το τζίντζερ και τη σάλτσα hoisin σε χαμηλή φωτιά και αφήστε τα να μαγειρευτούν αργά για περίπου 4 ώρες.
Καλή όρεξη!