Βρήκα, μετά από πολύ ψάξιμο, μια αυθεντική ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο και αλμυρό πιάτο πιλάφι κριθαριού με κάρυ. Είναι εντυπωσιακό και υπέροχο ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό με ψάρι ή ψητό στήθος κοτόπουλου. Είναι αρκετά απλό να το φτιάξετε και γίνεται νοστιμότατο. Δοκιμάστε το σίγουρα θα εντυπωσιάσει!
Υλικά που θα χρειστείτε:
¼ φλιτζάνι βούτυρο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 ½ φλιτζάνια κριθαράκι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
3 ½ φλιτζάνια ζωμό κότας
¼ φλιτζανιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα
¼ φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το κριθάκι. Τηγανίστε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το μπαχάρι, τον κουρκουμά, τη σκόνη κάρυ, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Βήμα 2
Καλύψτε το τηγάνι με το καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι, περίπου 30 με 40 λεπτά. Αφρατέψτε το πιλάφι με ένα πιρούνι και ανακατέψτε απαλά τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.
Καλή όρεξη!