Ρωσική Κουζίνα

Ρωσικές τηγανίτες μπλίνι

Ρωσικές τηγανίτες μπλίνι

Δείτε αυτή την ρώσικη συνταγή για να κάνετε τηγανίτες μπλίνι. Δεν πρόκειται για μπλίνι σε στιλ και μέγεθος από καναπεδάκι, αλλά για μεγαλύτερες τηγανίτες που γεμίζονται με ένα απλό, αλλά χορταστικό μείγμα μοσχαρίσιου κρέατος και κρεμμυδιού. Η γεύση προέρχεται από τη πλούσια ποσότητα του κρεμμυδιού και το τηγάνισμα του μείγματος καλά, τουλάχιστον για 10 λεπτά. Δοκιμάστε και απολαύστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Μπλίνι:
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
Γέμιση:
350 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Χτυπάμε το γάλα, 1 φλιτζάνι συν 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέστε το 1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο. Χτυπήστε καλά. Αφήστε το κουρκούτι να καθίσει, 15 με 20 λεπτά.

Βήμα 2
Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίξτε μέσα το μοσχαρίσιο κρέας. Μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, για 5 έως 7 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το βρασμένο μοσχαράκι.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και ανακατέψτε, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, περίπου για 10 λεπτά. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρέας, αλάτι και πιπέρι. Τηγανίστε και ανακατέψτε τη γέμιση, περίπου για 10 λεπτά.

Βήμα 4
Ζεσταίνουμε λάδι σε αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε 3 έως 4 κουταλιές της σούπας κουρκούτι στο τηγάνι και περιστρέψτε γρήγορα το τηγάνι για να απλώσετε τη ζύμη σε μια λεπτή στρώση. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν οι άκρες, για1 με 2 λεπτά. Περάστε μια σπάτουλα γύρω από την άκρη του τηγανιού για να ξεκολλήσετε την τηγανίτα. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά, περίπου για 1 λεπτό ακόμα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι.

Βήμα 5
Απλώστε 2 κουταλιές της σούπας γέμιση μοσχαρίσιου κρέατος στη 1 πλευρά κάθε τηγανίτας. Διπλώστε τις άκρες πάνω από τη γέμιση και τυλίξτε. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη γέμιση και τις τηγανίτες μπλίνι.

Σημειώσεις Μάγειρα:
Χρησιμοποιήστε όποιο μοσχαρίσιο κρέας προτιμάτε.

Αντί να ψιλοκόψετε το μοσχαρίσιο κρέας, μπορείτε να το περάσετε από έναν μύλο για κιμά.

Καλή όρεξη!