Σας προτείνουμε αυτή την ιταλική συνταγή για λαζάνια με λαχανικά. Ενα νόστιμο, χορταστικό πιάτο, ιδανικό για τους λάτρεις της χορτοφαγίας. Παρασκευάζεται εύκολα και απλά και είναι απολαυστικό για κάθε ώρα της ημέρας. Δοκιμάστε το και θα το αγαπήσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (450 γραμμάρια) λαζάνια
1/2 κιλό μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 βάζα (750γραμμάρια) σάλτσα ζυμαρικών
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
1 δοχείο (420 γραμμάρια) με μερικώς αποβουτυρωμένο τυρί ρικότα
4 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
2 αυγά
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα λαζάνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό για 10 λεπτά ή μέχρι al dente. Ξεπλύνετε με κρύο νερό, και στραγγίστε.
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε και ανακατεύουμε με λάδι τα μανιτάρια, τις πράσινες πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε με σάλτσα ζυμαρικών και βασιλικό. αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Βήμα 3
Ανακατέψτε μαζί τη ρικότα, 2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα και τα αυγά.
Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς F (175 βαθμούς C). Απλώστε 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός λαδωμένου ταψιού 9×13 ιντσών. Στρώνουμε 1/2 το καθένα, ζυμαρικά λαζάνια, μείγμα ρικότα, σάλτσα και τυρί παρμεζάνα. Επαναλάβετε τη στρώση και προσθέστε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα.
Βήμα 5
Ψήνετε, ακάλυπτα, για 40 λεπτά. Αφήστε το να σταθεί 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.