Αυτή είναι μια εύκολη ινδική συνταγή για κοτόπουλο τίκα μασάλα, μαριναρισμένο σε γιαούρτι, μπαχαρικά και με σάλτσα ντομάτας. Σερβίρετέ το με ρύζι ή ζεστή πίτα. Μια συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι καγιέν
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
4 μακριά σουβλάκια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά χαλαπένιο, ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουτάκι (250 γραμμάρια) σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, την κανέλα, το καγιέν, το μαύρο πιπέρι, το τζίντζερ και το 1 κουταλάκι αλάτι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 2
Προθερμάνετε μια σχάρα σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 3
Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα του γκριλ. Περάστε το κοτόπουλο σε σουβλάκια και αλείψτε το με τη μαρινάδα. Ψήστε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 4
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές χαλαπένιο για 1 λεπτό. Καρυκεύστε με 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο, την πάπρικα και το 2ο κουταλάκι αλάτι. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα ντομάτας και την κρέμα. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 20 λεπτά. Προσθέστε το ψητό κοτόπουλο και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.
Καλή όρεξη!