Λαζάνια Αλφρέντο: Μια παραδοσιακή συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε λαζάνια Alfredo με κοτόπουλο, ρικότα και σπανάκι. Ενα πιάτο πολύ νόστιμο και χορταστικό, που γίνεται τόσο εύκολα. Η οικογένειά σας θα το λατρέψει! Σερβίρουμε με ντομάτα κομμένη σε κύβους ως γαρνιτούρα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (450 γραμμάρια) λαζάνια
1 συσκευασία (300 γραμμάρια) κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
3 μαγειρεμένα φιλέτα κοτόπουλου κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
2 βάζα (450 γραμμάρια) σάλτσα ζυμαρικών τύπου Alfredo
4 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
2 ποτήρια τυρί ρικότα
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα λαζάνια και μαγειρέψτε για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Μαγειρέψτε το σπανάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 3
Σε ένα μεσαίο μπολ, βάλτε το κοτόπουλο και ένα βάζο σάλτσα Alfredo και ανακατέψτε καλά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τη ρικότα και το στραγγισμένο, μαγειρεμένο σπανάκι και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Σε ένα ταψί τοποθετήστε μια στρώση λαζάνια, με τις άκρες να επικαλύπτονται. Ρίξτε το μείγμα κοτόπουλου και σάλτσας Alfredo πάνω από τη στρώση των λαζανιών και απλώστε ομοιόμορφα. Πασπαλίστε 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα πάνω από το μείγμα κοτόπουλου. Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση λαζάνια. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα σπανακιού πάνω από τα λαζάνια. Ρίξτε 1/2 από το υπόλοιπο βάζο σάλτσας Alfredo πάνω από το μείγμα σπανακιού, απλώστε ομοιόμορφα. Πασπαλίστε άλλο ένα φλιτζάνι μοτσαρέλα πάνω από τη σάλτσα, απλώστε το στην τελευταία στρώση λαζανιών και από πάνω προσθέστε το υπόλοιπο 1/2 βάζο σάλτσας Alfredo, 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα και αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 5
Ψήστε για 50 με 60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Καλή όρεξη!