Δοκιμάστε αυτή την εξαιρετική ινδική συνταγή για αρνάκι ταντούρι στη σχάρα. Εδώ, το «ταντούρι» αναφέρεται στη μαρινάδα με βάση το γιαούρτι, με αρωματικά καρυκεύματα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρέας ψητό, βραστό ή στο γκρίλ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα μπαχαρικά στις δικές σας προσωπικές προτιμήσεις. Σερβίρουμε με ψωμί ή ρύζι και τσάτνεϊ κόλιανδρο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού garam masala
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κιλό αρνίσια ωμοπλάτη χωρίς κόκαλα, κομμένη σε κομμάτια 5 εκατοστών
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι κόσερ
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
½ φλιτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
4 μικρές φέτες φρέσκου λεμονιού
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
πικάντικη σάλτσα τσάτνεϊ με κόλιανδρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάζουμε μαζί σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το garam masala, την πάπρικα, το κύμινο, τον κουρκουμά και το πιπέρι καγιέν.
Βήμα 2
Ρίξτε το αρνάκι και το αλάτι στη μαρινάδα. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα τα κομμάτια του αρνιού. Καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για μια νύχτα ή τουλάχιστον για 4 ώρες.
Βήμα 3
Σουβλίστε τα κομμάτια αρνιού και τοποθετήστε τα ώστε να ακουμπούν μεταξύ τους ελάχιστα. Σκουπίστε την μαρινάδα που περισσεύει με μια χαρτοπετσέτα. Αλείφουμε με φυτικό λάδι και πασπαλίζουμε με αλάτι.
Βήμα 4
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα.
Βήμα 5
Ψήστε τα σουβλάκια στη σχάρα σε μέτρια φωτιά, περίπου για 5 έως 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με κόκκινα κρεμμύδια, φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Καλή όρεξη!