Ρωσική Κουζίνα

Βατρούσκα

Βατρούσκα

Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική ρωσική συνταγή για να κάνετε βατρούσκα, που είναι παραδοσιακά σπιτικά γλυκά ρωσικά αρτοσκευάσματα φτιαγμένα με ζύμη μαγιάς με γέμιση τυριού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρικότα αντί για το παραδοσιακό τυρί αγροτών tvorog. Θα σας αρέσουν οπωσδήποτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Ζύμη:
1,5 Συσκευασίες (7 γραμμάρια) μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα χλιαρό
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
Γέμιση:
2 φλιτζάνια τυρί tvorog
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κρόκο αυγού χτυπημένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά και τη 1 πρέζα ζάχαρη σε χλιαρό γάλα. Αφήστε να ξεκουραστεί μέχρι να μαλακώσει η μαγιά και να αρχίσει να σχηματίζει έναν κρεμώδη αφρό, για 5 με 10 λεπτά.

Βήμα 2
Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε ένα πηγάδι στο κέντρο. Προσθέστε το μείγμα μαγιάς, το βούτυρο, το αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, το αυγό και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Βήμα 3
Μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει πλέον, περίπου για 5 λεπτά. Βάλτε τη σε λαδωμένο μπολ. Σκεπάζετε το μπολ με μια βρεγμένη πετσέτα κουζίνας και αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί, 1 1/2 με 2 ώρες. Ζυμώνουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί ξανά, περίπου 1 ώρα.

Βήμα 4
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι.

Βήμα 5
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Κόβουμε κάθε μέρος σε 3 ίσα κομμάτια. Τυλίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε μια μπάλα και απλώστε το στο έτοιμο ταψί. Ισιώνουμε ελαφρά κάθε κομμάτι και αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.

Βήμα 6
Βάλτε το τυρί tvorog, το αυγό, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ για τη γέμιση.

Βήμα 7
Χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι νερού για να πιέσετε στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης για να κάνετε στρόγγυλα κομμάτια ζύμης. Ρίχνουμε τη γέμιση μέσα και αλείφουμε με κρόκο αυγού. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και τη γέμιση. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 20 με 25 λεπτά.

Βήμα 8
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για 15 με 20 λεπτά.

Σημείωση του Μάγειρα:
Στη Ρωσία, τα vatrushka παρασκευάζονται με τυρί tvorog, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρικότα. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με creme fraiche μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα γάλακτος.

Καλή όρεξη!