Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Βραζιλιάνικη γαλατόπιτα Bolo Baeta

Βραζιλιάνικη γαλατόπιτα Bolo Baeta

Η βραζιλιάνικη γαλατόπιτα Bolo Baeta, ή «γαλακτοκομική τούρτα», είναι υπέροχα μαλακή γαλατόπιτα και μοναδική αλλαγή από τον κανόνα. Ένα από τα πιο δημοφιλή κέικ στη βορειοανατολική Βραζιλία! Είναι πολύ εύκολο να εκτελέσετε αυτή τη βραζιλιάνικη συνταγή καθώς είναι το μείγμα είναι χτυπημένο σε μπλέντερ και δεν χρειάζονται περισσότερα βήματα για την παρασκευή του! Πραγματικά μία πολύ εύκολη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο γάλα

3 φλιτζάνια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, ή περισσότερο για γεύση

3 αυγά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

1 λάημ, ξύσμα

1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Γρασάρετε και αλευρώστε ένα ταψί 23 εκατοστών.

Βήμα 2

Ανακατέψτε το αλεύρι, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα λάιμ και το αλάτι μαζί σε ένα μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το κουρκούτι στο ταψί.

Βήμα 3

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου το κέικ γίνει χρυσό-καφέ, περίπου 30 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 10

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

419,2 θερμίδες: 10,3 g πρωτεΐνης, 80,4 g υδατάνθρακες, 69,7 mg χοληστερόλης, 94,3 mg νατρίου. Πλήρης διατροφή


Αν είστε λάτρεις της βραζιλιάνικης κουζίνας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης τη γλυκιά συνταγή για βραζιλιάνικη μπανάνα με ρύζι που θα σας εκπλήξει!