Το βραζιλιάνικο ψάρι στιφάδο Chef John’s είναι μια μοντέρνα εκδοχή για στιφάδο ψαριών. Απευθείας από τους κορυφαίους σεφ της Βραζιλίας, στο πιάτο σας! Αυτή η εκδοχή του στιφάδου ψαριών ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά! Δοκιμάστε τη συνταγή και θα τη λατρέψετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι άψητο άσπρο ρύζι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 πιπέρι καγιέν για γεύση
1 κονσέρβα πλήρες γάλα καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά, κομμένη λεπτή σε φέτες
2 πιπεριές jalapeno, με τους σπόρους και κομμένες σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι
Φιλέτα λαβράκι 1 ½ κιλών, κομμένα σε κομμάτια
1 πρέζα αλάτι
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φύλλα κόλιαντρου
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Βράζουμε νερό και ρύζι σε μια κατσαρόλα. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή, καλύψτε και σιγοβράστε έως ότου το ρύζι μαλακώσει και απορροφηθεί υγρό, για 20 έως 25 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε κρεμμύδια και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα κρεμμύδια, για 3 ή 4 λεπτά. Προσθέστε τοματοπολτό, σκόρδο, πάπρικα, κύμινο και πιπέρι καγιέν. Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 3 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας. Όταν το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει, αφήστε το να σιγοβράσει περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια-υψηλή. Ανακατέψτε τις πιπεριές, τις πιπεριές jalapeno και τα πράσινα κρεμμύδια. Αφήστε το μείγμα να επανέλθει σε σιγοβράσιμο. Μεταφέρετε τα ψάρια στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια-υψηλή φωτιά έως ότου τα ψάρια αρχίσουν να ξεφλουδίζουν, για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε αλάτι, κόλιαντρο και χυμό λάιμ. Ανακατέψτε προσεκτικά για να αποφύγετε το σπάσιμο των ψαριών. Σερβίρετε με ρύζι.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 12 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 22 λεπτά
Μερίδες: 6
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
399 θερμίδες: 19 g ολικό λίπος, 47 mg χοληστερόλης, 600 mg νατρίου, 32,6 g υδατάνθρακες, 25,6 g πρωτεΐνης.