Δοκιμάστε αυτή την κινεζική συνταγή για ένα πιάτο γαρίδες szechwan. Αυτή η πικάντικη γαρίδα κάνει ένα απλό, εντυπωσιακό πιάτο, που θα αρέσει πολύ στην παρέα σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα του κόκκινου πιπεριού ανάλογα με τα γούστα σας. Σερβίρετε πάνω από ζεστό ρύζι στον ατμό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
¼ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
350 γραμμάρια μαγειρεμένες γαρίδες, χωρίς τις ουρές
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το νερό, το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, το άμυλο καλαμποκιού, το μέλι, το τριμμένο κόκκινο πιπέρι και το αλεσμένο τζίντζερ.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε τα πράσινα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μαγειρέψτε 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις περιχύνουμε με το λάδι. Ρίχνουμε τη σάλτσα. Ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να αφρατέψει και να πήξει.
Καλή όρεξη!