Κινέζικη Κουζίνα

Γαρίδες Lo Mein με μπρόκολο

Γαρίδες Lo Mein με μπρόκολο

Σας παρουσιάζουμε μια απλή και εύκολη κινέζικη συνταγή. Η παρασκευή αυτού του νόστιμου πιάτου με γαρίδες Lo Mein με μπρόκολο είναι εξαιρετικά εύκολη και το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο. Δοκιμάστε την!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία 250 γραμμάρια νουντλς
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα ψαριού
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
½ κιλό άψητες μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
1 φλιτζάνι μπρόκολο ψιλοκομμένο
¼ κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
3 μανιτάρια κριμίνι, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα νουντλς σε βραστό νερό μέχρι να μαγειρευτούν και να σφίξουν, για περίπου 12 λεπτά.

Βήμα 2
Ρίξτε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών, την καστανή ζάχαρη, τη σάλτσα ψαριού, τη σκόνη σκόρδου και το αλεσμένο τζίντζερ σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε λάδι σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε και ανακατέψτε τις γαρίδες σε καυτό λάδι μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα, για 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε το μπρόκολο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, για 3 έως 5 λεπτά. Βάλτε το σκόρδο μέσα από το μείγμα λαχανικών. Σπρώξτε τα λαχανικά στη μία πλευρά του τηγανιού. Τηγανίστε τα αυγά στον ελεύθερο χώρο στο τηγάνι, ανακατεύοντας ελαφρά, μέχρι να μην είναι πλέον υγρά, για 3 με 5 λεπτά. Ρίξτε το μαγειρεμένο αυγό με τις γαρίδες και τα λαχανικά. Προσθέστε τα μαγειρεμένα νουντλς και τη σάλτσα. Ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθεί και να ομογενοποιηθεί, για περίπου 2 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε αμέσως.