Γερμανική Κουζίνα

Γερμανικά ζυμαρικά Spaetzle

Γερμανικά ζυμαρικά Spaetzle

Μια παραδοσιακά γερμανική συνταγή για σπιτικά ζυμαρικά spaetzle. Μπορείτε επίσης να ψιλοκόψετε μερικά κομμάτια μπέικον σε ένα τηγάνι και να ζεστάνετε το μαγειρεμένο spaetzle στις σταγόνες μπέικον – παραλείψτε μόνο το βούτυρο, εάν ετοιμάσετε συνταγή με μπέικον.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 γαλόνι ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το λευκό πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα στα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2
Περάστε τη ζύμη μέσα από ένα κόσκινο με μεγάλες τρύπες ή έναν μεταλλικό τρίφτη.

Βήμα 3
Ρίχνουμε λίγο-λίγο σε υγρό που σιγοβράζει. Μαγειρέψτε 5 με 8 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.

Βήμα 4
Σοτάρουμε τα μαγειρεμένα σπαέτς σε βούτυρο ή μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε από πάνω ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!