Προσέξτε αυτή την ιδιαίτερη γερμανική συνταγή. Το γερμανικό bierock είναι ένα αλμυρό μείγμα μοσχαρίσιου κιμά και λάχανου τουρσί, ψημένο ανάμεσα σε δύο στρώσεις ζύμης, σε στυλ γλυκών bierock. Είναι σχεδόν εξίσου καλό με το αυθεντικό bierock, αλλά είναι πολύ λιγότερο χρονοβόρο! Ενα πιάτο νοστιμότατο, που θα το λατρέψετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
700 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 κουτί (450 γραμμάρια) λάχανο τουρσί , στραγγισμένο
2 κουτιά (220 γραμμάρια) ρολά ζύμης
1 συσκευασία (220 γραμμάρια) τριμμένο τυρί τσένταρ
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους180 βαθμούς.
Βήμα 2
Βάλτε το κρεμμύδι και τον κιμά σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στραγγίστε το επιπλέον λίπος από το τηγάνι και στη συνέχεια ρίξτε το στραγγισμένο λάχανο τουρσί. Ζεσταίνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Απλώστε 1 ρολό ζύμης στον πάτο ενός ταψιού που έχετε λαδώσει ελαφρά. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα κιμά και, στη συνέχεια, στρώνουμε το 2ο ρολό ζύμης πάνω από το μείγμα του κιμά. Πιέστε τις ραφές ζύμης μεταξύ τους και πασπαλίστε τα όλα με τυρί.
Βήμα 4
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!