Κινέζικη Κουζίνα

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Σας παρουσιάζουμε μια καταπληκτική αυθεντική κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε ένα πολύ χαρακτηριστικό πιάτο με κοτόπουλο σερβιρισμένο με γλυκόξινη σάλτσα. Δοκιμάστε τη και θα ενθουσιαστείτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουτί (230 γραμμάρια περίπου) κομμάτια ανανά, κρατήστε τον χυμό
¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
1 ¾ φλιτζάνια νερό
¾ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
½ φλιτζάνι ξύδι
2 σταγόνες πορτοκαλί χρώμα τροφίμων
8 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κομματάκια
2 ¼ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
1 αυγό
1 ½ φλιτζάνι νερό
1 λίτρο φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε 1 1/2 φλιτζάνι νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι, τον κρατημένο χυμό ανανά και την πορτοκαλί χρωστική τροφίμων. Ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει. Κλείστε φωτιά. Αναμείξτε το 1/4 φλιτζάνι κορν φλάουερ και 1/4 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.

Βήμα 2
Ανακατέψτε το αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, τις 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ, το αλάτι, το λευκό πιπέρι και το αυγό. Προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνι νερό σταδιακά για να γίνει ένα παχύρρευστο κουρκούτι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι ή γουόκ στους 180 βαθμούς. Τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε καυτό λάδι για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 4
Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, στρώστε σε μια πιατέλα πράσινες πιπεριές, κομμάτια ανανά και ψημένα κομμάτια κοτόπουλου. Ρίχνουμε από πάνω ζεστή γλυκόξινη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *