Ελληνική Κουζίνα

Ελληνικοί κεφτέδες

Ελληνικοί κεφτέδες

Παραδοσιακή, σπιτική ελληνική συνταγή για κεφτέδες. Πασίγνωστο φαγητό, λαχταριστή γεύση, γίνεται εύκολα και μπορεί να σερβιριστεί είτε ως ορεκτικό είτε ως πλήρες γεύμα με τζατζίκι, ελληνική σαλάτα και πίτα ή ζυμαρικά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 φέτες άσπρο ψωμί, κομμένες σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
4 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη μέντα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
250 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
250 γραμμάρια αρνίσιος κιμά
4 αυγά
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βρέχουμε τα κομμάτια του ψωμιού με το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και μετά προσθέστε το κρεμμύδι, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το μείγμα του κρεμμυδιού στο μπολ με το βρεγμένο ψωμί, μαζί με τον μοσχαρίσιο κιμά, τον αρνίσιο κιμά και τα αυγά. Πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Βήμα 2
Τυλίξτε το μείγμα σε μπάλες με διάμετρο 4-5 εκατοστά. Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ρηχό ταψί και κυλάμε τις μπάλες στο αλεύρι να καλυφθούν. Τινάζετε το περιττό αλεύρι και τοποθετείτε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο ή ταψί.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 2,5 εκατοστά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα κεφτεδάκια, 8 ή 10 τη φορά, και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν όμορφα εξωτερικά και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κεφτεδάκια.

Καλή όρεξη!