Ιαπωνικό χοιρινό με ραπανάκια και τζίντζερ: Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για τηγανητό χοιρινό με ραπανάκια και τζίντζερ. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ραπανάκια daikon, χρησιμοποιήστε ένα μάτσο μικρά κόκκινα ραπανάκια όταν είναι στην εποχή τους. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ό,τι λαχανικά θέλετε, όπως φρέσκα κρεμμυδάκια, σαβαγιάρ ή κινέζικο λάχανο… ό,τι έχετε.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 ραπανάκι daikon, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λωρίδες 5 εκατοστών
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σάκε
1 ½ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κρασί μιρίν (ιαπωνικό γλυκό κρασί από ρύζι)
300 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το ραπανάκι daikon, τη σάλτσα σόγιας, το σάκε, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, το σκόρδο και το κρασί μιρίν σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το χοιρινό κρέας. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι. Τηγανίστε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 3 έως 5 λεπτά. Βγάλτε το χοιρινό από τη μαρινάδα και βάλτε το στο γουόκ. Τηγανίστε και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα, για 3 έως 5 λεπτά. Ρίξτε μέσα την υπόλοιπη μαρινάδα, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να αφρίσει, περίπου για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
Καλή όρεξη!