Ινδική λαχανίδα kale με ρεβίθια: Μια ινδική συνταγή για να μαγειρέψετε ένα πιάτο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Το Kale είναι ένα απλό παρασκεύασμα σε στυλ Νότιας Ινδίας, στο οποίο το λάχανο ( στη συνταγή αυτή η λαχανίδα) σοτάρεται μαζί με κρεμμύδι και αρωματικά ινδικά μπαχαρικά, που δίνουν την χαρακτηριστική ασιατική γεύση και νοστιμιά. Φροντίστε να μην παραβράσετε τη λαχανίδα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και κομμένη σε φέτες
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ρεβίθια, στραγγισμένα
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
1 πρέζα αλεσμένη κανέλα
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
1 φλιτζάνι χοντροκομμένη λαχανίδα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά τσίλι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για 5 με 7 λεπτά. Προσθέστε τα ρεβίθια, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, την κανέλα και το αλάτι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ρίξτε μια κουταλιά νερό και μετά τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και άλλο, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας..
Βήμα 2
Προσθέστε τη λαχανίδα στο μείγμα μέχρι να μαραθεί, για 3 έως 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Συμβουλές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πράσινη πιπεριά τσίλι αντί για κόκκινη, αν προτιμάτε.
Μη διστάσετε να αντικαταστήσετε τη λαχανίδα με σπανάκι ή άλλα χόρτα, αν θέλετε.
Καλή όρεξη!