Βρήκα αυτή την ινδική συνταγή για ένα καταπληκτικό αρνάκι με σάλτσα βουτύρου. Το αρνί σιγοβράζεται σε μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας και κρέμας. Ενα πολύ νόστιμο πιάτο που φτιάχνεται εύκολα. Σερβίρετέ το με ζεστό μαγειρεμένο ρύζι ή το αγαπημένο σας ψωμί. Μπορείτε ακόμη να κάνετε μια παραλλαγή με κοτόπουλο, σολομό ή μοσχάρι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό αρνίσια ωμοπλάτη χωρίς κόκαλα, κομμένη σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστών
½ κουταλάκι του γλυκού garam masala
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς (προαιρετικά)
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 φλιτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε το αρνί με garam masala και αλάτι. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα κομματάκια αρνιού μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τον κουρκουμά, το τζίντζερ και το σκόρδο. Τηγανίστε και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το καγιέν και τον πελτέ ντομάτας μέχρι να αναμειχθούν καλά και μετά ρίχνουμε το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει και ξαναβάζουμε το αρνί στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
Βήμα 4
Προσθέστε την κρέμα και το μέλι. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και γαρνίρετε με κόλιανδρο.
Καλή όρεξη!