Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κοτόπουλο tikka

Ινδικό κοτόπουλο tikka

Ινδικό κοτόπουλο tikka: Με αυτή την ινδική συνταγή μπορείτε να μαγειρέψετε ένα πραγματικά νόστιμο κοτόπουλο tikka, όπως ακριβώς σερβίρεται σε ινδικά εστιατόρια ή ίσως και καλύτερα! Πολύ υγιεινό επίσης! Γαρνίρουμε με φέτες κρεμμυδιού και λεμονιού. Σερβίρετέ το με ρύζι στον ατμό ή naan. Μπορεί να γίνει και στη σχάρα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα πράσινα τσίλι
½ φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας απλό ελληνικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πάστα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας πάστα σκόρδου
1/2 κουταλιά της σούπας τίκα μασάλα
2 σταγόνες κόκκινο χρώμα τροφίμων
αλάτι
140 γραμμάρια φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το τσίλι, τον κόλιαντρο, το γιαούρτι, τον πελτέ ντομάτας, τη πάστα τζίντζερ, τη πάστα σκόρδου, την τίκα μασάλα, την χρωστική τροφίμων και το αλάτι σε ένα γυάλινο ή κεραμικό μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το μαρινάρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι όλο το βράδυ.

Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Στρώνουμε ένα φύλλο μπισκότων με αλουμινόχαρτο και ψεκάζουμε με μαγειρικό σπρέι.

Βήμα 3
Ψήστε το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Αναποδογυρίστε και ψεκάστε με μαγειρικό σπρέι. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 5 με 10 λεπτά ακόμα. Δυναμώστε τον φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για 3 με 5 λεπτά ακόμα.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε garam masala αντί για tikka masala.

Καλή όρεξη!