Ιρλανδική Κουζίνα

Ιρλανδικό βοδινό στιφάδο

Ιρλανδικό βοδινό στιφάδο

Αυτή η συνταγή για Ιρλανδικό βοδινό στιφάδο είναι απλά πεντανόστιμη!  Μην ξεχνάτε την μπύρα γιατί είναι αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή μοναδική! Ένα τέλειο και χορταστικό ιρλανδικό πιάτο σε μία μόλις ώρα! Σερβίρετε μαζί με κόκκινο κρασί ή μαύρη μπύρα.

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 κουταλάκια του γλυκού λάδι

1 κιλό βοδινό κρέας, κομμένο σε κύβους

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι σίτου, λευκό, για όλες τις χρήσεις

1 μικράό κρεμμύδι, ωμό

2 φλιτζάνια μανιτάρια, ωμά

6 σκελίδες σκόρδο

1 κονσέρβα πάστα ντομάτας

2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού

1 μπουκάλι μπύρας

4 φλιτζάνια καρότα, ωμά

2 μεγάλες πατάτες

1 κουταλιά της σούπας καλαμπόκι

1 κουταλιά της σούπας νερό

¼ φλιτζάνι μαϊντανό, ωμό

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια γάστρα ή σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Καλύψτε τους κύβους βοδινού με αλεύρι, απομακρύνοντας τα περισσεύματα. Τηγανίζουμε τους κύβους κρέατος μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε τους από το δοχείο. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε συνεχώς, ανακατεύοντας μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό, για περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 2

Βάλτε το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μαζί με την πάστα ντομάτας, το ζωμό βοδινού και την μπύρα. Προσθέστε πατάτες και καρότα, καλύψτε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα. Ανακατέψτε μαζί το άμυλο αραβοσίτου και το κρύο νερό. Ανακατέψτε το στιφάδο και σιγοβράστε μέχρι να πήξει. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 1 ώρα

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

435,4 θερμίδες, 26,7 g πρωτεΐνης, 41,9 g υδατάνθρακες, 66,4 mg χοληστερόλης;, 606,7 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιρλανδική συνταγή, τότε δείτε και τη συνταγή για Ιρλανδικό στιφάδο με μπύρα!