Ιταλική μπρουσκέτα κοτόπουλου: Ένα απλό αλλά δημιουργικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας για ένα νόστιμο δείπνο. Η μπρουσκέτα είναι ορεκτικό έδεσμα της ιταλικής κουζίνας. Γίνεται γρήγορα, απλά, είναι ένα πλήρες πιάτο από μόνη του, αλλά σερβίρεται κάλλιστα και σαν ορεκτικό. Δοκιμάστε το και θα το ερωτευτείτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
700 γραμμάρια φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ντομάτες κομμένες σε κύβους
½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουτί (180 γραμμάρια) γέμιση ξηρού ψωμιού με γεύση κοτόπουλου
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1 κουταλιά της σούπας ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψεκάστε ένα γυάλινο ταψί με μαγειρικό σπρέι.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με το αλάτι. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια στρώση στον πάτο του ταψιού. Ανακατέψτε τις ντομάτες, το νερό, το σκόρδο και το μείγμα γέμισης σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη να μαλακώσουν. Πασπαλίστε το τυρί πάνω από το κοτόπουλο και μετά πασπαλίστε με το ιταλικό μείγμα μπαχαρικών. Απλώνουμε από πάνω το μαλακωμένο μείγμα της γέμισης.
Βήμα 3
Ψήνουμε ακάλυπτα μέχρι να ασπρίσουν τα κομμάτια του κοτόπουλου και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου για 30 λεπτά.
Καλή όρεξη!