Ιταλική ομελέτα με κολοκυθάκια: Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη ιταλική συνταγή για ένα τέλειο πιάτο ομελέτας με κολοκυθάκια. Ενα γεύμα που γίνεται τόσο απλά και γρήγορα και ταυτόχρονα είναι τόσο νόστιμο, που θα σας εκπλήξει. Είναι ένα τέλειο ορεκτικό, που μπορεί από μόνο του να σταθεί και ως κυρίως γεύμα. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε ψιλές φέτες πάχους έως 0,5 εκατοστό
σκόνη σκόρδου
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανακατέψτε τα αυγά και το τυρί παρμεζάνα μαζί σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια σε καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, περίπου για 7 λεπτά. Πασπαλίζουμε τα κολοκυθάκια με σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας απαλά, για περίπου 3 λεπτά. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σκεπάζουμε. Κρατήστε το σκεπασμένο μακριά από τη φωτιά μέχρι να δέσουν τα αυγά, περίπου για 2 λεπτά ακόμα.
Καλή όρεξη!