Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την αυθεντική κινέζικη συνταγή για κοτόπουλο με νουντλς τσο μέιν. Τα τηγανητά νουντλς τσο μέιν ρίχνονται σε μια ελαφριά ασιατική σάλτσα και ολοκληρώνονται με τρυφερές φέτες κοτόπουλου και τραγανά λαχανικά. Γίνεται απίστευτα νόστιμο. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Μαρινάδα:
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κρασί ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές φέτες
Καρυκεύματα:
½ φλιτζάνι ζωμό κότας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα στρειδιών
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κρασί ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¼ φλιτζάνι λάδι κανόλα
1/2 κιλό νουντλς τσο μέιν
1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο διαγώνια σε λεπτές φέτες
1 καρότο, κομμένο σε κομμάτια μεγέθους σπιρτόξυλο
¼ φλιτζάνι φύτρα φασολιών
¼ φλιτζανιού κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπήστε το νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κρασί ρυζιού, 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας, το καλαμποκάλευρο, το σησαμέλαιο και το μαύρο πιπέρι μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνει λεία η μαρινάδα. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαρινάρετε, περίπου για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, σάλτσα στρειδιών, 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κρασί ρυζιού και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλας σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τα νουντλς μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου για 1 λεπτό. Μεταφέρετε τα νουντλς σε μια πιατέλα.
Βήμα 4
Ρίξτε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι με το λάδι. Τηγανίστε και ανακατέψτε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα καρυκευμάτων, το σέλινο, το καρότο, τα φύτρα φασολιών, το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμύδι. Τηγανίστε και ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Ρίξτε το μείγμα κοτόπουλου πάνω από τα νουνλτς.
Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε, αν προτιμάτε, να χρησιμοποιήσετε νουντλς πάνσιτ ή καντονέζικα ανούντλς αντί για νούντλς τσο μέιν.
Καλή όρεξη!