Ελληνική Κουζίνα

Καραβίδες στη σχάρα με βούτυρο και σκόρδο

Καραβίδες στη σχάρα με βούτυρο και σκόρδο

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να τρώτε φρέσκα θαλασσινά με την οικογένεια και τους φίλους σας. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιο δύσκολο πιάτο για να είναι νόστιμο. Στην πραγματικότητα τα φρέσκα θαλασσινά με απλές γεύσεις είναι τα καλύτερα! Δοκιμάστε, λοιπόν, αυτή τη συνταγή για καραβίδες που θα λατρέψετε! Προσθέστε όσο λεμόνι και σκόρδο θέλετε, ανάλογα με τα γούστα σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε

3 μεγάλες καραβίδες
1 ξύσμα λεμονιού μόνο
¼ φλιτζάνι άνηθο
¼ φλιτζάνι μαϊντανό
¼ φλιτζάνι κρεμμυδάκι
125 g ανάλατο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, το βούτυρο και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε πολύ απαλά. Φροντίστε να μη γίνει εντελώς πολτός το μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και μετά αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τις καραβίδες κατευθείαν στη μέση (κατά μήκος) και μετά αφαιρέστε τα σπλάχνα. (Αν χρησιμοποιείτε ζωντανές καραβίδες, τότε τις βάζετε στην κατάψυξη για 30+ λεπτά πρώτα, μέχρι να ακινητοποιηθούν και μετά καρφώστε το κεφάλι πριν τις κόψετε στη μέση.)

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε το μπάρμπεκιου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλείψτε τις καραβίδες με το μείγμα και μετά τοποθετήστε τις με το κέλυφος προς τα κάτω για 3-5 λεπτά. Αν θέλετε να γίνουν ξεροψημένες, μπορείτε να τις περιστρέφετε κάθε 2-3 λεπτά και να τις ψήσετε έως ότου ροδίσουν αρκετά. Προσθέστε μπόλικο λεμόνι κατά το ψήσιμο

Σερβίρετε τις ζεστές καραβίδες με πατάτες στα κάρβουνα.

Καλή όρεξη!