Με αυτή την συνταγή της κινέζικης κουζίνας, μπορείτε, αντί να παραγγέλνετε το φαγητό σε πακέτο, να φτιάξτε το δικό σας γλυκόξινο χοιρινό στο σπίτι. Μπορείτε επίσης, να βάλετε μερικά egg rolls (ρολά αυγού) στη φριτέζα αέρα όσο είναι ζεστή, ώστε το γεύμα να έχει αυτή την πλήρη κινέζικη αίσθηση σε πακέτο. Σερβίρουμε πάνω από ρύζι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
750 γραμμάρια χοιρινές κοτολέτες, κομμένες σε κομματάκια
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 μερίδα αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής
Σάλτσα:
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε το χοιρινό, το καλαμποκάλευρο και το σησαμέλαιο σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Αφήστε να καθίσει για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 180 βαθμούς.
Βήμα 3
Ψεκάστε το καλάθι της φριτέζας με μαγειρικό σπρέι. Τοποθετήστε το χοιρινό στο καλάθι της φριτέζας και ψεκάστε το πάνω μέρος του χοιρινού με μαγειρικό σπρέι.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Ανακινήστε το καλάθι και μαγειρέψτε το χοιρινό μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου για10 λεπτά ακόμα.
Βήμα 5
Ενώ ψήνεται το χοιρινό, βάλτε τη ζάχαρη, το ξύδι, το κέτσαπ και τη σάλτσα σόγιας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Χτυπάμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και κρατήστε τη σάλτσα ζεστή μέχρι να είναι έτοιμη για χρήση.
Βήμα 6
Μεταφέρετε το χοιρινό σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το χοιρινό και το ανακατεύουμε. Ετοιμο για σεβίρισμα!
Καλή όρεξη!