Ρωσική Κουζίνα

Κοτόπουλο Κιέβου

Κοτόπουλο Κιέβου

Σήμερα σας παρουσιάζουμε με χαρά αυτή την φανταστική ρώσικη συνταγή για κοτόπουλο Κιέβου. Ενα αγαπημένο πιάτο με πολύ ιδιαίτερη και χαρακτηριστική γεύση. Δεν έχει μεγάλη δυσκολία στην προετοιμασία και αξίζει τον κόπο και τον χρόνο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

⅓ φλιτζάνι βούτυρο
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κιλά φιλέτα κοτόπουλου κοτόπουλου
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ του φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
2 φλιτζάνια φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
½ λεμόνι, κομμένο σε φέτες
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατέψτε το 1/3 φλιτζάνι βούτυρο, το 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και το 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη. Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου 15Χ 15 εκατοστά περίπου, απλώστε το μείγμα σε περίπου 5×8 εκατοστά. Τοποθετήστε αυτό το μείγμα στο πιο κρύο τμήμα του καταψύκτη σας και παγώστε το μέχρι να σφίξει. (Αυτό μπορεί να γίνει εκ των προτέρων).

Βήμα 2
Αφαιρέστε όλο το λίπος από το φιλέτο κοτόπουλου. Εάν χρησιμοποιείτε ολόκληρα φιλέτα, κόψτε τα στη μέση. Τοποθετήστε κάθε φιλέτο κοτόπουλου ανάμεσα σε 2 φύλλα κερωμένου χαρτιού και χρησιμοποιώντας ένα σφυρί, χτυπήστε προσεκτικά σε πάχος περίπου μισό εκατοστό.

Βήμα 3
Όταν σφίξει το μείγμα του βουτύρου, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια. Βάλτε ένα κομμάτι βούτυρο σε κάθε φιλέτο κοτόπουλου. Διπλώνουμε στις άκρες του κοτόπουλου και μετά τυλίγουμε σε ρολό για να τυλιχτεί τελείως το βούτυρο. Στερεώστε το ρολό κοτόπουλου με οδοντογλυφίδες.

Βήμα 4
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το νερό μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ρίξτε και ανακατέψτε μαζί το 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, το 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, τον άνηθο και το αλεύρι. Περιχύνουμε καλά το κοτόπουλο με το αλεύρι. Βουτήξτε το αλευρωμένο κοτόπουλο στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια κυλήστε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά. Τοποθετούμε το στρωμένο κοτόπουλο σε ένα ρηχό ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 5
Σε ένα βαθύ τηγάνι μεσαίου μεγέθους, ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε φωτιά μέτρια προς υψηλή. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 5 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και τηγανίζουμε για 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, κόψτε ένα από τα φιλέτα κοτόπουλου για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει ροζ εσωτερικό. Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού και με μαϊντανό.