Γερμανική Κουζίνα

Κόκκινο λάχανο με μήλα

Κόκκινο λάχανο με μήλα

Δείτε αυτή την γερμανική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα ενδιαφέρον συνοδευτικό πιάτο με λάχανο και μήλα. Τρώγεται ζεστό ή και κρύο, με πατάτες ή χωρίς. Θα σας αρέσει και θα θέλετε να την επαναλάβετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι μπέικον χοντροκομμένο, κομμένο σε κύβους
½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 μεγάλο μήλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
4 ολόκληρα γαρίφαλα
3 φύλλα δάφνης
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλεσμένη κανέλα
αλάτι και τριμμένο πιπέρι
2 ¼ κιλά τριμμένο κόκκινο λάχανο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό, για 4 έως 6 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι. Ανακατέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν διάφανα, για 6 έως 8 λεπτά.

Βήμα 2
Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου, το κόκκινο κρασί, τις φέτες μήλου και το μηλόξυδο. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέστε τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, τα φύλλα δάφνης, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Προσθέστε και το κόκκινο λάχανο. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι το λάχανο να μαλακώσει και να ψηθεί, για 30 έως 45 λεπτά.

Σημείωση του Μάγειρα:
Κάποια φαγητά έχουν καλύτερη γεύση τη δεύτερη μέρα, αφού οι γεύσεις έχουν κατασταλάξει. Μπορείτε να μαγειρέψετε αυτό το λάχανο για δύο ημέρες. Την προηγούμενη μέρα που θέλετε να σερβίρετε το λάχανο, ετοιμάστε το σύμφωνα με τη συνταγή, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και τοποθετήστε το στο ψυγείο για μια νύχτα. Την επόμενη μέρα, ξαναζεστάνετε το λάχανο σε μέτρια φωτιά και πήξτε το υγρό με 1 έως 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ. Σερβίρετε ζεστό!

Καλή όρεξη!