Οι Δικές σας Συνταγές

Μπεσαμέλ για μουσακά χωρίς αυγά

Μπεσαμέλ για μουσακά χωρίς αυγά

Μια ωραία συνταγή για να φτιάξεις μπεσαμέλ για μουσακά χωρίς αυγά που πετυχαίνει πάντα! Μια πλούσια και γευστική μπεσαμέλ που είναι ιδανική τόσο για μουσακά όσο και για παστίτσιο. Γίνεται πολύ εύκολα και με λίγα υλικά ενώ δύσκολα θα σας σβολιάσει αν ακολουθήσετε βήμα-βήμα τις οδηγίες. Αξίζει να τη δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε!

ΥΛΙΚΆ ΣΥΝΤΑΓΉΣΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Για να ετοιμάσετε γρηγορη μπεσαμελ χωρις αυγα θα χρειαστείτε:

10 κουταλιές σούπας αλεύρι

80 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό

1 λίτρο ζεστό γάλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1

Σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε ένα κατσαρολάκι και λιώνουμε το βούτυρο για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Βήμα 3

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ζεστό, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να τελειώσει το γάλα.

Βήμα 5

Ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία μέχρι να πήξουμε τη σάλτσα και βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά

Βήμα 6

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Έτοιμη η αυθεντική μπεσαμέλ σας!

Καλή όρεξη!

Απολαύστε τη μπεσαμελ χωρις αυγά!


Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, δείτε επίσης αυτή τη συνταγή για μωβ κέικ γλυκοπατάτας αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο και διαφορετικό!

Η παραπάνω συνταγή για μπεσαμέλ χωρίς αυγά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για παστίτσιο με λεπτή μπεσαμέλ. Προσαρμόστε αντίστοιχα τη συνταγή για νηστίσιμη μπεσαμέλ. Δώστε μοναδική υφή στο φαγητό σας με λεπτή μπεσαμέλ χωρίς αυγά. Τα βήματα της συνταγής είναι παρόμοια. Προσθέστε περισσότερο αλάτι πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας, γαλλική σάλτσα, πελτές ντομάτας, κρεμμύδι ξερό, 10 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Φτιάξτε μόνοι σας τη σάλτσα μπεσαμέλ για όποια φαγητά θέλετε! Συνοδεύστε με κρασί κόκκινο. Ο κιμάς μοσχαρίσιος ταιριάζει απόλυτα με τη σάλτσα μπεσαμέλ, καθώς και με ζύμη μπριζέ, σάλτσα ντομάτας, αλάτι πιπέρι, κρεμμύδι ξερό, πρέζες αλεσμένο αλάτι κοσερ για να δώσετε μοναδική γεύση στο φαγητό σας!

Ανακαλύψτε στο Eatforhealth δημοφιλείς συνταγές από ελληνική κουζίνα, ιταλική κουζίνα, γαλλική κουζίνα, νηστίσιμες συνταγές και συνταγές από όλο τον κόσμο. Ετοιμάστε τη δική σας σπιτική μπεσαμέλ ή γρηγορη μπεσαμελ χωρις αυγα και μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *