Κινέζικη Κουζίνα

Πικάντικο μοσχάρι με ξύσμα πορτοκαλιού

Πικάντικο μοσχάρι με ξύσμα πορτοκαλιού

Αυτή η πικάντικη συνταγή μοσχαρίσιου κρέατος με ξύσμα πορτοκαλιού είναι ένα κλασσικό κινέζικο πιάτο, όμως ταυτόχρονα είναι μια εναλλακτική πρόταση με χαμηλά λιπαρά, ενώ είναι ένα γρήγορο, εύκολο και εκπληκτικά γευστικό γεύμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Μισό κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες 1 – 1,5 εκατοστά
¼ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
¼ φλιτζάνι καρυκευμένο ξύδι ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας καυτή πάστα τσίλι
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
σπρέι μαγειρικής
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το μοσχαρίσιο κρέας, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας, την καυτή πάστα τσίλι, την καστανή ζάχαρη και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.

Βήμα 2
Σουρώνετε το μοσχαρίσιο κρέας σε ένα τρυπητό σε ένα μεγάλο μπολ, αφήνοντας το κρέας να στραγγίσει καλά, για περίπου 5 λεπτά. Κρατήστε για την μαρινάδα.

Βήμα 3
Ρίξτε το νερό και το κορν φλάουερ στο μπολ με τη μαρινάδα. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουερ.

Βήμα 4
Ψεκάστε το τηγάνι με μαγειρικό σπρέι και τοποθετήστε το σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε το μοσχαρίσιο κρέας για 1 λεπτό χωρίς να ανακατεύετε. Αφήστε το στη φωτιά και ανακατέψτε για ένα επιπλέον λεπτό.

Βήμα 5
Ανακατέψτε ελαφρά τις φέτες πράσινο κρεμμύδι και ξύσμα πορτοκαλιού. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 6
Ρίχνουμε τη μαρινάδα και το πράσινο κρεμμυδάκι. Αφήστε το στη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ μέσα και η σάλτσα να γίνει πηχτή, για περίπου 2 με 3 λεπτά.

Βήμα 7
Αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *