Ιταλική Κουζίνα

Σαλάτα caprese με βαλσαμικό ξύδι

Σαλάτα caprese με βαλσαμικό ξύδι

Σαλάτα caprese με βαλσαμικό ξύδι: Δείτε αυτή την ιταλική συνταγή για να ετοιμάσετε μια κλασσική σαλάτα caprese με ντομάτες, φρέσκια μοτσαρέλα και βασιλικό περιχυμένο με ξύδι βαλσάμικο και ελαιόλαδο. Τα υλικά που απαιτούνται είναι λίγα και μπορείτε να τα βρείτε παντού. Ενα πιάτο εύκολο, εντυπωσιακό και νόστιμο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι βαλσαμικό ξύδι
¼ φλιτζάνι μέλι
3 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες 1-1,5 εκατοστού
1 πακέτο (450 γραμμάρια) φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε φέτες μισού εκατοστού
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατεύουμε το βαλσάμικο και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήστε να πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι το μείγμα να μειωθεί στο 1/3 του φλιτζανιού, περίπου για 10 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 2
Τοποθετήστε διακοσμητικά εναλλάξ φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το μαύρο πιπέρι, τυλίγουμε τα φύλλα βασιλικού γύρω-γύρω και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο.

Καλή όρεξη!