Τούρκικη Κουζίνα

Τούρκικο κεμπάπ κουπίντε

Τούρκικο κεμπάπ κουπίντε

H τούρκικη συνταγή κεμπάπ κουπίντε φτιάχνεται με κιμά αρνιού ή μοσχαρίσιου κρέας ή συνδυασμό και των δύο. Είναι μια από τις πιο νόστιμες συνταγές κεμπάπ που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Τα κεμπάπ κουπίντε συνήθως ψήνονται στα κάρβουνα ή σε οποιοδήποτε μπάρμπεκιου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα
1 τυρόπανο
1 κιλό αρνίσιο κιμά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σουμάκ σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
2 αυγά
8 μεταλλικά σουβλάκια (20 εκατοστών)

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Τρίψτε τα κρεμμύδια με έναν τρίφτη σε ένα λεπτό διχτυωτό σουρωτήρι. Πιέστε απαλά τον πολτό στο σουρωτήρι για να στραγγίξετε τους χυμούς. Τοποθετήστε τον πολτό στο κέντρο του τυρόπανου και πιέστε απαλά μέχρι να μην στάζει άλλο ζουμί.

Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά από το αρνί και το μοσχάρι. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τον πολτό κρεμμυδιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, το σουμάκ και τον κουρκουμά. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, τουλάχιστον για 30 λεπτά.

Βήμα 3
Προθερμαίνουμε μια σχάρα εξωτερικού χώρου για μέτρια φωτιά και τη λαδώνουμε ελαφρά.

Βήμα 4
Πλάθετε το μείγμα κρέατος στα σουβλάκια.

Βήμα 5
Ψήνετε στην προθερμασμένη σχάρα, περιστρέφοντας συχνά (ανά ένα λεπτό), μέχρι να ροδίσουν όμορφα από όλες τις πλευρές και το κρέας να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο. Ψήστε συνολικά για περίπου 25 λεπτά.

Καλή όρεξη!