Vegan Κουζίνα, Ινδική Κουζίνα

Τραγανά λαχανικά πακόρας

Τραγανά λαχανικά πακόρας

Πολύ νόστιμα λαχανικά πακόρας, που μας έρχονται από την ινδική κουζίνα. Θα τα λατρέψετε! Ενα vegan πιάτο που σερβίρεται με σάλτσα τσίλι, σάλτσα γιαουρτιού μέντας ή γλυκόξινη σάλτσα. Δοκιμάστε και άλλα λαχανικά αν προτιμάτε, όπως γλυκοπατάτες, μπρόκολο και σπαράγγια.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι αλεύρι ρεβιθιού
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού garam masala
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
¾ φλιτζάνι νερό
1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα
½ κεφάλι κουνουπιδιού κομμένο σε μπουκίτσες
2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι ρεβιθιού σε ένα μέτριο μπολ. Ρίχνουμε μέσα τον κόλιανδρο, το αλάτι, τον κουρκουμά, τη σκόνη τσίλι, το garam masala και το σκόρδο.

Βήμα 2
Κάντε ένα πηγάδι στη μέση του μείγματος. Ρίξτε σταδιακά το νερό και ανακατέψτε για να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο, λείο κουρκούτι.

Βήμα 3
Σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα, θερμαίνετε το λάδι στους 190 βαθμούς.

Βήμα 4
Ρίξτε το κουνουπίδι και τα κρεμμύδια στο κουρκούτι και τηγανίστε τα σε μικρές παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 με 5 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί πριν το σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!