Υγιεινό κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού στην χύτρα : Μια κινέζικη συνταγή για να μη παραγγείλετε, αλλά να φτιάξετε στο σπίτι εύκολα ένα υπέροχο πιάτο με γλυκό και αλμυρό κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού στην χύτρα ταχύτητας. Σερβίρετέ το με ρύζι στον ατμό και με ένα κομμάτι μπρόκολο, αν θέλετε.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών
2 φιλέτα κοτόπουλου (120 γραμμάρια) , κομμένα σε μπουκίτσες
Σάλτσα πορτοκαλιού:
⅓ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
¼ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας βιολογική σως καρύδας
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ενεργοποιήστε μια χύτρα ταχύτητας πολλαπλών λειτουργιών και επιλέξτε λειτουργία Saute. Προσθέστε το λάδι.
Βήμα 2
Βάλτε μαζί το κορν φλάουερ, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και την κινεζική σκόνη πέντε μπαχαρικών σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο μείγμα, ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά και πετάμε το περίσσευμα.
Βήμα 3
Σοτάρουμε το επικαλυμμένο κοτόπουλο στο καυτό λάδι στην χύτρα ταχύτητας μέχρι να ροδίσει, περίπου για 10 λεπτά. Βγάλτε το κοτόπουλο και αφήστε το να στραγγίξει σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Καθαρίστε την χύτρα ταχύτητας.
Βήμα 4
Ενεργοποιήστε ξανά τη χύτρα ταχύτητας και επιλέξτε τη λειτουργία Saute. Ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το ξύδι, τη βιολογική σως καρύδας, το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πήξει, για 5 έως 10 λεπτά. Προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και ανακατέψτε.
Καλή όρεξη!