Αυτά τα ψητά ρεβίθια παναρισμένα έχουν εκπληκτικό άρωμα και γεύση! Είναι εξαιρετικό βίγκαν πιάτο και πολύ εύκολη συνταγή. Η τραγανή τους γεύση θυμίζει πάρα πολύ τα nachos! Γίνεται πραγματικά πολύ ωραίος μεζές, είτε για να συνοδεύσετε κάποιο πιάτο σας, είτε για να τα τσιμπολογήσετε σκέτα. Στη συνταγή προσέχουμε να γυρνάμε τα ρεβίθια (ή να κουνάνε το ταψί) έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Διαφορετικά τα ρεβίθια μπορεί να μείνουν κολλημένα μεταξύ τους και να μην ψηθούν όπως θέλετε.
Υλικά που θα χρειαστείτε
2 κονσέρβες ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
3 κουταλιές μαγιά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1 αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Βήμα 2
Ανακατέψτε ρεβίθια, μαγιά διατροφής, ελαιόλαδο, σκόνη τσίλι, σκόνη κρεμμυδιού και αλάτι μαζί σε ένα μπολ μέχρι να συνδυαστούν. Απλώστε ομοιόμορφα σε ένα φύλλο ψησίματος.
Βήμα 3
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, ανακινώντας περιστασιακά το ταψί για να γυρίσουν και να απλωθούν τα ρεβίθια, μέχρι να γίνουν τραγανά. Περίπου από 30 έως 40 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 28
Μπορείτε επίσης να βρείτε και άλλες συνταγές με ρεβίθια παρακάτω.
Δείτε για παράδειγμα αυτή τη συνταγή με vegan χυλοπίτες κολοκυθιών με ρεβίθια και άνθη κολοκυθιών που θα σας ξετρελάνει!