Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή για αρνάκι με φασολάκια. Ενα ελληνικό πεντανόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια! Γίνεται τέλειο είτε με φρέσκα είτε με κατεψυγμένα πράσινα φασόλια. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
1,5 κιλό αρνίσια ωμοπλάτη χωρίς κόκαλα, κομμένη σε κομμάτια 4-5 εκατοστών
1 κουτάκι (250 γραμμάρια) σάλτσα ντομάτας
3 φλιτζάνια ζεστό νερό
1 κιλό φρέσκα φασολάκια, κομμένα
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μέντα
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
1 πρέζα κανέλα σκόνη
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλινο μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε το αρνί και αφήστε το στη φωτιά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 2
Προσθέστε τα πράσινα φασόλια. Βάζουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνηθο, την κανέλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
Καλή όρεξη!