Κινέζικη Κουζίνα

Γαρίδες με μπρόκολο σε σάλτσα σκόρδου

Γαρίδες με μπρόκολο σε σάλτσα σκόρδου

Δοκιμάστε αυτή την κινέζικη συνταγή για γαρίδες με μπρόκολο σε σάλτσα σκόρδου. Ενα πιάτο αγαπημένο, ιδιαίτερα συνηθισμένο σε πακέτο, γεμάτο με ασιατικές γεύσεις και αρώματα. Μπορείτε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, να τροποποιήσετε την συνταγή, βάζοντας π.χ. περισσότερη σάλτσα σόγιας και σάλτσα στρειδιών ή βάζοντας ψιλοκομμένα κομμάτια σέλινου αντί για νεροκάστανα. Απλά υπέροχο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια φρέσκα μπουκετάκια μπρόκολου
1 κουταλιά της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 κιλό άψητες μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
¼ φλιτζάνι νεροκάστανα σε κονσέρβα, στραγγισμένα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε το μπρόκολο και το νερό σε ένα γυάλινο μπολ. Βάλτε το σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, για 2 με 3 λεπτά.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίστε το σκόρδο στο καυτό λάδι μέχρι να μυρίσει, περίπου για 1 λεπτό. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών και την ρίζα τζίντζερ. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση και προσθέστε τις γαρίδες. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, για 3 με 4 λεπτά. Ρίξτε το μπρόκολο και τα νεροκάστανα στο μείγμα γαρίδων για να επικαλυφθούν με τη σάλτσα. Ρίξτε το κορν φλάουερ στο μείγμα ,1 κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου για 5 λεπτά. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!