Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο κοτόπουλο general Tso’s

Κινέζικο κοτόπουλο general Tso's

Κινέζικο κοτόπουλο general Tso’s: Ένα παραδοσιακό και αγαπημένο πιάτο της κινέζικης κουζίνας. Το κοτόπουλο του στρατηγού Tso, που ονομάζεται επίσης “General Tao’s” ή “General Tsao’s ” είναι ένα γλυκό και πικάντικο τηγανητό πιάτο κοτόπουλου, που απαιτεί τηγάνισμα του κοτόπουλου δύο φορές για να του δώσει αυτή την επιπλέον τραγανότητα. Θα απολαύσετε την πικάντικη γλυκιά σάλτσα σόγιας με γεύσεις τζίντζερ και σκόρδο, συστατικά που κάνουν αυτό το πιάτο τόσο εθιστικό. Το κουρκούτι από κορν φλάουερ δίνει στο κοτόπουλο μια ελαφριά επικάλυψη. Σερβίρετέ το με ρύζι ή χυλοπίτες, περιχυμένα με ελαφρώς βρασμένα στον ατμό φρέσκα λαχανικά της επιλογής σας, όπως μπρόκολο, κολοκυθάκια και φρέσκα κρεμμυδάκια.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 φλιτζάνια φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
3 αυγά
½ φλιτζάνι κορν φλάουερ
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε μπουκίτσες
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι
¼ φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
¼ φλιτζάνι ξηρό κρασί σέρι
2 ½ κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
12 αποξηραμένα ολόκληρα κόκκινα τσίλι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι τηγανίσματος σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μία μεγάλη κατσαρόλα στους 190 βαθμούς.

Βήμα 2
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το 1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ και χτυπήστε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι. Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα στο κουρκούτι.

Βήμα 3
Σε παρτίδες, ρίχνουμε προσεκτικά τα κομματάκια του κοτόπουλου στο καυτό λάδι ένα ένα, μαγειρεύοντας μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να επιπλέουν, περίπου για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, βάλτε τη ζάχαρη, το λευκό ξύδι, το ξύδι ρυζιού, το σέρι, τη σάλτσα σόγιας και το σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει η σάλτσα, περίπου για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τη διατηρούμε ζεστή.

Βήμα 5
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε τα αποξηραμένα τσίλι και το τζίντζερ και ανακατέψτε μέχρι το τζίντζερ να αρχίσει να ροδίζει, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε το τσίλι και το τζίντζερ από το γουόκ και ρίξτε τα στη σάλτσα. Τοποθετήστε τα τηγανισμένα κομματάκια κοτόπουλου στο γουόκ και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν πολύ τραγανά και να ροδίσουν. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα.

Καλή όρεξη!